NORDIC AUTOS SYD – DIN BILHANDLARE I MALMÖ, SKÅNE

Vill du köpa en begagnad bil så har du goda chanser att göra en lyckad affär. I Sverige finns en välfungerande marknad för begagnade bilar som gör att både privatpersoner och företag kan sälja och köpa bilar på ett tryggt sätt. Trots det finns det en del att tänka på när du väljer din bilhandlare i Malmö eller Skåne.

 

Vad söker du för bil? Vi har förmodligen en som passar dig

Både de bilhandlare som säljer nya bilar och de som specialiserat sig på begagnat säljer för det mesta en enda typ av bil. Det är inte så konstigt. Söker du efter en ny bil kommer du förmodligen också leta efter en bilhandlare i Malmö eller Skåne som är auktoriserad. För begagnade bilar är det inte lika självklart, men även där väljer många att nischa sig.

Vi på Nordic Autos Syd väljer att arbeta lite bredare – vår inriktning är nyare svensksålda bilar i bra skick. Det innebär att vi har allt från ekonomiska familjebilar till extrema sportbilar. För det mesta har vi mer än hundra olika bilar inne, så chansen att du hittar det du söker hos oss är stor.

 

Välj att köpa en begagnad bil av bilhandlare i Malmö, Skåne

Ska du köpa en begagnad bil finns en del grundkrav du ska ställa:

 • Alla papper ska vara i ordning
 • Ägarbytet ska ske på rätt sätt
 • Bilen ska ställas på i samband med köp
 • Den ska vara försäkrad
 • Det ska inte finnas några obetalda skulder
 • Bilen ska vara servad enligt bilens serviceplan

 

Fördelar med att köpa en begagnad bil

När du köper en begagnad bil av en bilhandlare i Malmö får du en trygghet som du inte får om du köper en bil av en privat säljare. Dessutom finns det väldigt många modeller att välja mellan. Vi på Nordic Autos Syd har duktiga värderingsmän och en tilltalande prisbild.

Vänd dig gärna till oss inför ditt köp. Vi ger gärna råd och har kunskap om vad olika modeller kostar att äga utifrån till exempel förväntad värdeminskning och den nya fordonsskatten.

 

 

Sälj din begagnade bil till en bilhandlare i Malmö, Skåne

Väljer du att sälja din bil genom oss på Nordic Autos Syd slipper du många av de förberedelser som krävs när du säljer en bil på egen hand. Du kan lämna in den som den är och behöver inte tänka på sånt som annonsering, visning eller pappersarbete. Att sälja bilen själv kan göra att du får mer pengar för den, men du får också göra mycket mer jobb än om du vänder dig till en bilhandlare i Malmö eller Skåne. Dessutom kan du få pengarna direkt – istället för att behöva vänta på att någon bestämmer sig för att köpa bilen.

 

Byt in din bil

Ska du sälja bilen för att köpa en ny? Då kan du välja att byta in den hos oss på Nordic Autos Syd, din bilhandlare i Skåne. Då får du ett bra pris för bilen, eftersom du blir en extra viktig kund när du både säljer och köper.

 

Därför är det bra att köpa av en bilhandlare

Vill du köpa en begagnad bil och samtidigt få lite extra trygghet? Då är det ett bra val att vända dig till en bilhandlare när det är dags att byta bil. Visst kostar det lite mer än att köpa bil av en privatperson, men fördelarna är många.

 

Garanti genom MRF

Auktoriserade bilhandlare är anslutna till MRF, Motorbranschens Riksförbund. Om det uppstår en tvist efter ett köp har MRF en garanti som gör att köparen får den ersättning som ARN rekommenderar. Något liknande finns inte för bilköp från privatpersoner.

 

Korrekt köpekontrakt

Auktoriserade bilhandlare, som vi på Nordic Autos Syd, förbinder sig till att upprätta korrekta köpekontrakt och en varudeklaration. På det sättet behöver du inte själv undersöka bilen och avgöra skicket. Du kan lita på att undersökningen redan är gjord och att det som redovisas stämmer.

 

Rätt att reklamera

Om du upptäcker fel på bilen som inte finns med i varudeklarationen har du reklamationsrätt i tre år. Då måste bilfirman åtgärda felen eller häva köpet. Reklamationsrätten gäller även om bilhandlaren skrivit att bilen inte säljs med några garantier.

Reklamation går bara att göra för fel du inte hade kunnat förvänta dig utifrån bilens pris och skick. Köper du en bil för 20 000 kronor istället för 200 000 kan du inte förvänta dig att bilens skick är det bästa.

 

Tänk efter redan innan du åker till din bilhandlare i Malmö

Det kan vara värt mycket att tänka efter innan du åker och tittar på bilar. Då minskar risken att du tar beslut på impuls och känsla, och chansen att du blir nöjd med bilen ökar. Om du redan vet vad det är för bil du letar efter kanske du inte behöver lägga så mycket kraft på det, men det skadar inte att tänka igenom saken en extra gång. Är du osäker har det större betydelse att du ger dig tid att tänka efter innan du åker runt i Skåne och tittar på bilar.

 

1. Vad ska du ha bilen till?

Är det en bil som ska användas för långkörning, eller bara för att hämta barnen på förskolan? Är det familjens första bil eller andra bil?

 

2. Vet du vad du vill ha för märke?

Om du redan vet vad du vill ha för bil eller märke: gör research och jämför olika modeller. Titta till exempel på hur mycket bränsle de drar och hur stort utrymme de har.

 

3. Har du en bil att byta in?

Välj då en bilhandlare som säljer det märket. Vi på Nordic Autos Syd har ett brett sortiment och kan ge dig ett bra pris för bilen du byter in.

 

4. Ta hjälp av bilhandlaren

När du tänkt igenom vad det är du önskar och behöver blir det lättare att ta hjälp av säljaren, och det blir också lättare att hjälpa dig.

 

Checklista för köpet hos din bilhandlare i Malmö, Skåne

Har du hittat din drömbil? Underbart. Här är en checklista att använda vid köpet, så att du inte missar något viktigt.

 

 • Gå igenom köpekontraktet noga. Kolla särskilt så att allt ni kommit överens om finns med, som vinterdäck, motorvärmare, dragpaket och eventuella garantier.
 • Tar du med dig bilen när kontraktet är skrivet? Se annars till att ni bestämmer en tidpunkt för leverans.
 • Det är viktigt att allt som säljaren lovat finns skriftligt. Muntliga överenskommelser är svåra att bevisa i efterhand.
 • Begär ett kvitto på betald handpenning – speciellt om du inte tar med bilen direkt.
 • Finns det överenskommet i köpeavtalet hur pengarna ska hanteras om du nyttjar ångerrätten? Det ska det göra.
 • Ångrar du dig? Har bilen inte levererats har du rätt att avbeställa den, men kan behöva stå för kostnader din bilhandlare haft, oavsett om bilen är ny eller begagnad.